Legyünk óvatosak! a Fejér Megyei Békéltető Testület elnöke az internetes vásárlással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat foglalja össze.


Dr. Vári Kovács József, a Fejér Megyei Békéltető Testület elnöke az internetes vásárlással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat foglalja össze.

Az internetes vásárlás gyors, egyszerű, de a kényelmes ügyintézés veszélyeket rejthet, érdemes a kockázati tényezőkre is figyelni – hívta fel a figyelmet Dr. Vári Kovács József a Fejér Megyei Békéltető Testület elnöke.

Az internetes kereskedelem számos előnnyel jár a vásárlók részére. A számos előny mellett azonban a digitális tér kockázattal jár, hiszen az eladó és a vevő fizikailag legtöbbször nem találkoznak egymással, a helyzetet a csalók kihasználhatják. Megfelelő körültekintéssel biztonságosan vásárolhatunk online is, ám mielőtt bármilyen vásárlásba kezdünk, előtte érdemes több irányba is tájékozódni. Először is, mindig ellenőrizzük a webshopot. Meg kell nézni a cég honlapját, hogy tartalmazza-e mindazon szükséges információkat, amelyek igényérvényesítés esetén szükségesek. Ha a weblap üzemeltetője társas vállalkozás, a nyilvános cégadatokat érdemes lehívni, megvizsgálni, hogy a társaság vagy tagja ellen nincs-e felszámolási illetőleg végrehajtási eljárás. Olyan cégtől ne vásároljunk, aki felszámolás alatt áll, vagy  aki ellen végrehajtási eljárások sora indult – emelte ki Dr. Vári Kovács József.

Érdemes interneten is rákeresni a cégre – folytatta – érdekes információkhoz juthatunk.  fontos továbbá, hogy minden esetben olvassuk el az általános szerződési feltétételeket. Érdemes lehet személyes referenciákat is szerezni. Ha azt tapasztaljuk, hogy a vállalkozással nem lehet kapcsolatot felvenni, nem válaszol az e-mailekre, nem veszi fel a telefont, akkor is tartózkodjunk a vásárlástól – mondta az elnök.

Ha mégis vitás helyzet alakulna ki – nem csak – az internetes vásárlás kapcsán, keresse a Fejér Megyei Békéltető Testületet, a Gazdaság Házában. Az alábbi ügyfélfogadási rend szerint várjuk az ügyfeleket: kedden és szerdán 13.00 és 15.00 óra között, illetve pénteken 9.00 és 11.00 óra között. Telefon: 22-510-310