Hasznos mobil applikáció segít külföldön


Hasznos mobil applikáció segít külföldön

Vásárolt valamit külföldön, ami nem sokkal később meghibásodott? Problémája adódott az otthonról foglalt külföldi autóbérléssel vagy a szálláshely kapcsán? Késik a repülőjárata vagy elveszett a poggyásza utazáskor? Amennyiben a külföldi utazása vagy nyaralása nem úgy alakul, ahogy eltervezte, fontos tudnia, hogy miképp gyakorolhatja fogyasztói jogait.

Ebben nyújt segítséget az Európai Fogyasztói Központ Magyarország közreműködésével kifejlesztett egyedülálló mobil alkalmazás, az ECC-Net: Travel.

5_hír fotóAz alkalmazás egy olyan nélkülözhetetlen útitárs az Európai Unióban, valamint Norvégiában és Izlandon, amely segíti a fogyasztókat a külföldön előforduló fogyasztóvédelmi problémák megoldásában, és lehetőséget teremt arra, hogy fogyasztói jogaikat a célország nyelvén fejezhessék ki.
Az alkalmazás jogi tudnivalókat és nyelvi támogatást nyújt az EU 23 nyelvén (magyar nyelven is), továbbá norvég és izlandi nyelven. Az alkalmazás a bolti vásárlás, az autóbérlés, a szállodai szolgáltatások, a légi, vasúti, buszos és hajóval történő közlekedés témakörében nyújt segítséget és tájékoztatást a fogyasztói jogokról a magyar fogyasztók számára.
Az ECC-Net: Travel alkalmazás ingyenes és internet kapcsolat nélkül is használható, Android, iOS, Microsoft Windows operációs rendszerrel működik.

Android – https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.cec_zev.ECCNetTravel 
Apple – https://itunes.apple.com/app/ecc-net-travel/id886668562 
Windows Phone – http://www.windowsphone.com/en-gb/store/app/ecc-net-travel/4dfcfb67-9294-40d5-9ac0-644a7e734813
Forrás: www.nfh.hu